Powered By Blogger

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Για μια ανατομία του ναζισμού


Φίλες και φίλοι, το ΕΝΕΚΕΝ κάνει παρέμβαση στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (πρώην στρατόπεδο Π.Μελά) την Παρασκευή 4 Ιούλη 2014 και ώρα 8μμ στον «χώρο  6». Το θέμα μας είναι «Για μια ανατομία του ναζισμού», περιλαμβάνει εισηγήσεις, συζήτηση με το κοινό καθώς και ανάγνωση αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών ποιημάτων. Σας περιμένουμε.

Ποίηση στο ΕΝΕΚΕΝ






Στο περιοδικό ΕΝΕΚΕΝ που κυκλοφορεί

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΕΝΕΚΕΝ 32 φωτογραφικό αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωαννίδη



Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ με τις εκπληκτικές φωτογραφίες του Γιώργου Ιωαννίδη. Οι φίλοι και συνδρομητές του περιοδικού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενημερώνονται ότι σήμερα έγινε η αποστολή του τεύχους. Με τις ευχές μας για το καλοκαίρι.

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Σύγχρονοι πεζογράφοι στο ΕΝΕΚΕΝ. Γράφουν οι: ΝΤΕΝΙΖ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΑΝΕΣΤΗΣ, KATEΡINA ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΣΤΟΥΦΗΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΣΙΣΣΥ ΔΟΥΤΣΙΟΥ






Σύγχρονοι πεζογράφοι στο ΕΝΕΚΕΝ. Στο τεύχος 32 φιλοξενούνται κείμενα των:
ΝΤΕΝΙΖ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΥ Ι. ΑΝΕΣΤΗ
KATEΡINAΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΟΥΦΗ
ΣΤΕΛΛΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ
ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
ΣΙΣΣΗΣ ΔΟΥΤΣΙΟΥ

Η Ντενίζ Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1967. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Έχει εκδώσει τα βιβλία: Η εξομολόγηση μιας σφήκας, Ζάκυνθος 2010, τη νουβέλα Α.9111 Φαρφουλάς, 2012 και την ποιητική συλλογή Hic sunt leones, Αθήνα 2014.

Ο Γιάννης Βούρος είναι εικαστικός και συγγραφέας.

O Γιώργος Ανέστης είναι εικαστικός και ποιητής. Συμμετέχει στην εκδοτική ομάδα του Ένεκεν από το 2005.

Η Κατερίνα Παπαδοπούλου είναι φιλόλογος. Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό ΕΝΕΚΕΝ.

Ο ποιητής Ζαχαρίας Στουφής γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1974. Σαν προέκταση του ποιητικού του έργου, στο οποίο ο θάνατος είναι το επίκεντρο, αναζητεί τον θάνατο στη λαογραφία, τη φιλολογία, την ιστορία και τη σύγχρονη κοινωνία του νησιού του. Μέχρι σήμερα, εκτός από τις οκτώ ποιητικές του συλλογές, έχουν δημοσιευθεί τέσσερις λαογραφικές μελέτες του για τον θάνατο και ένας οδηγός για το αγγλικό νεκροταφείο της Ζακύνθου.

Η Στέλλα Καλογήρου γεννήθηκε το 1991 στην Τήνο. Σπούδασε Κινηματογράφο και μοντάζ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Κείμενό της δημοσιεύεται για πρώτη φορά.

Η Ναταλία Θεοδωρίδου γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο θέατρο (Royal Holloway, University of London), και τη θρησκειολογία (University of Chicago). Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Media & Film Studies του School of Oriental and African Studies, University of London (2010-2014). Ποίησή της έχει βραβευθεί στους διαγωνισμούς της ΧΟΝ (1ο βραβείο, 2002), της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας «Τέχνη» (2ο βραβείο, 2002) και της Ένωσης Εκδοτών Βορείου Ελλάδος (1o βραβείο, 2001-2002). Διηγήματά της έχουν εκδοθεί στα λογοτεχνικά περιοδικά Ένεκεν και Μανδραγόρας, καθώς και σε συλλογικό τόμο από τις εκδόσεις Καστανιώτη (2ο βραβείο στο Γ' Διαγωνισμό «Αντώνης Σαμαράκης»).

Η Σίσσυ Δουτσίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Έχει σπουδάσει Αστροφυσική και Θέατρο. Είναι ηθοποιός και ποιήτρια. Είναι Ιδρυτικό μέλος του +Ινστιτούτου [Πειραματικών Τεχνών] και συμμετέχει στην πολιτιστική ομάδα Κενό Δίκτυο.

Εικονογράφηση: Βίκυ Καλαφάτη, Γιάννης Βούρος, Grigor Tsemersky, Γιώργος ΙωαννίδηςΣτέλλα Καλογήρου, Thierry Valencin.