Powered By Blogger

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Eικαστικοί στο ΕΝΕΚΕΝ. Τεύχος 35ο, η ζωγράφος Μάνθα Τσιάλου



Η Μάνθα Τσιάλου ζει και εργάζεται στην Χαλκιδική. Έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

EUDORA WELTY, ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΦΩΝΗ;









« Γεμάτα με τους ρυθμούς και τους ιδιωματισμούς του νότου, τα διηγήματά της αποτελούν ένα πλούσιο δώρο στους κατοίκους του, συλλαμβάνοντας με έξοχο τρόπο τον τόνο της φευγαλέας στιγμής και αποκαλύπτοντας το αναπάντεχο φορτίο της».(Lettie Ransley, The Guardian)

« Η ειρωνική τρυφερότητα του Τσέχοφ, το οξύ πνεύμα του Μοπασάν, η παντογνωσία του Πόε,η λεπτή δύναμη του Χένρι Γκριν. Είναι η τελειότερη στυλίστρια σε ύφος Μότσαρτ που γράφει στη Αγγλική γλώσσα στον αιώνα μας».( Mary Lee Settle, Saturday Review)

«O πλούτος ενός τέτοιου ταλέντου είναι δύσκολο να συνοψιστεί...Είναι πάντα έντιμη, πάντα δίκαιη. Και απείρως διασκεδαστική. Υπέροχα διηγήματα».(Maureen Howard, New Yorl Times Book Review)

Διηγήματα το ίδιο καλά από μόνα τους όσο και στην επιρροή που ασκούν στις φιλοδοξίες άλλων από την εποχή του Χέμινγουέι...Το εύρος της προσφοράς της Γουέλτι είναι τελικά πιο ορατό όχι στην ποικιλία των τύπων- φάρσα, σάτιρα, τρόμος, λυρισμός, βουκολικό μυστήριο- αλλά στην σαφήνεια και τη στιβαρότητα και την απόλυτη εντιμότητα ενός δια βίου οράματος (Reynolds Price, New Republic)









Από τις εκδόσεις ΕΝΕΚΕΝ σε μετάφραση Τούλας Παπαπάντου


Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος, 35ο, του ΕΝΕΚΕΝ

Το περιοδικό ΕΝΕΚΕΝ που κυκλοφορεί κοσμούν με έργα τους οι PAUL JEPDJI, ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΖΑΨΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΪΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΡΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΠΡΙΑΝΟΣ, ΓΙΑΝΝΑ ΚΑΛΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΑΒΕΡΑΣ, ΤΙΝΑ ΜΟDOTTI, ΜΑΡΘΑ ΖΜΠΟΥΝΟΥ.

Ο Γιώργος Πολίτης γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος πολλών ενώσεων, μεταξύ των οποίων οι Royal Institute of Painters in Watercolours (RI, Αγγλία), American Watercolor Society (AWS, Η.Π.Α.), Institut des Arts Figuratifs (Canada), Arizona Watercolor Association (AWA, USA) και North East Watercolor Society (NEWS, ΗΠΑ). Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) από το 2009 έως το 2015. Είναι επίσης μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδος (ΣΚΕΤΚΕ). Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πολλές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Η Μάνθα Τσιάλου ζει και εργάζεται στην Χαλκιδική. Έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.
Ο Δημήτρης Τζαμουράνης ζει και εργάζεται στο Βερολίνο απο το 1990 έχοντας εκθέσει σε μουσεία και γκαλερί στην Ευρώπη. Τα τελευταία 2 χρόνια έδειξε αναδρομικά τη δουλειά του στο Kunsthalle Osnabruck στη Γερμανία, στη Miro Gallery στην Πράγα και στο μουσείο Φρυσίρα στην Αθήνα, ενώ πρόσφατα παρουσίασε την καινούργια ζωγραφική του στην γκαλερί Haas στη Ζυρίχη της Ελβετίας.
Η Γιάννα Καλή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Αποφοίτησε με άριστα από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, με δάσκαλο το Γιώργο Γκολφίνο. Το 2008 τιμήθηκε με έπαινο του Ιδρύματος Γιάννη Σπυρόπουλου, και το 2009 με έπαινο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το 2012 κέρδισε το 2ο βραβείο από την κοινωφελή επιχείρηση Άρσις και την ΕΣΗΕΜΘ στο Φεστιβάλ Πάμε Απέναντι. Έχει παρουσιάσει έργα της σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η Μάρθα Ζμπούνου σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο St. Martin’s School of Art & Design στο Λονδίνο. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κυκλοφορεί το νέο ΕΝΕΚΕΝ (τεύχος 35ο)







Μόλις τυπώθηκε και κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ (τχ. 35ο) με πλούσια και ενδιαφέρουσα ύλη. Ένθετα στο ΕΝΕΚΕΝ κυκλοφορούν και δύο καινούριες ποιητικές συλλογές. Του Στέργιου Τσακίρη με τίτλο Ψυχολογία και του Νίκου Μυλόπουλου με τίτλο Οι εφτά καινούριες μέρες.

Εκδήλωση φιλοσοφίας εκδόσεις ΕΝΕΚΕΝ